Profile

Profile

Cele mai multe constructii necesita utilizarea de sute de materiale diferite, folosind in general otel structural, beton, zidarie si/sau lemn in diferite combinatii, pentru a produce o structura eficienta. Cele mai multe structuri comerciale si industriale sunt construite în primul rand din otel structural sau beton armat. Cand se proiecteaza o structura, un inginer trebuie să decida care material este cel mai potrivit. Exista mai multi factori care se iau in considerare la alegerea unui material de constructie. Costul este de obicei elementul de control, dar si alte considerente, cum ar fi greutatea, puterea, durabilitatea și rezistenta la foc sunt luate in considerare inainte sa fie luata decizia finala.

 

  • Durabilitatea – Sustenabilitatea a devenit un aspect cu totul nou pentru materialele de constructii. Un material durabil este acela care are un efect minim asupra mediului inconjurator atat in momentul utilizarii, cat si de-a lungul ciclului de viata a materialului.
  • Rezistenta la foc – Incendiile reprezinta cel mai mare risc la care sunt supuse cladirile. Pentru a se evita pericolul izbucnirii unui incendiu, trebuie luate in considerare masuri speciale si alegerea unor produse de calitate.
  • Coroziunea – Cand se alege un material structural, este important sa se ia in considerare ciclul de viata al cladirii astfel incat sa fie alese materiale rezistente la coroziune.