Piata constructiilor din Romania va inregistra o crestere de 5,8% in 2014

Piata constructiilor din Romania va inregistra o crestere de 5,8% in 2014

 

stire3 Grupul austriac Strabag, care a construit doua tronsoane de autostrada intre Deva si Sibiu, estimeaza ca piata locala a constructiilor, evaluata la circa 9,6 miliarde de euro, va inregistra anul acesta un plus de 5,8%, se arata in raportul pe 2013 al constructorului.

 

„Companiile multinationale percep din ce in ce mai mult Romania ca locatie atractiva de business. (…) De asemenea, atat alegerile (europarlamentare si prezidentiale – n.red.), cat si cresterea utilizarii banilor alocati de Uniunea Europeana ar trebui sa imprime pietei de inginerie civila (infrastructura – n.red.) un avans de 7,1% in 2014“, se spune in raport.
Raportul austriecilor prezinta una dintre putinele estimari optimiste cu privire la evolutia pietei de constructii in 2014. Constructiile au fost unul dintre cele mai afectate sectoare economice pe timp de criza, inregistrand un declin de circa 40% in 5 ani. Revenirea pietei constructiilor, care a generat anul trecut 7,9% din Produsul Intern Brut, ar putea sustine cresterea economica.
Strabag a ajuns la un business de 322 de milioane de euro pe plan local anul trecut, care genereaza 2% din rulajul grupului la nivel international.

 

Mai multe, pe www. constructiv.ro
http://www.constructiv.ro/content/strabag-piata-constructiilor-din-romania-va-inregistra-o-crestere-de-58-2014

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*