Lucrarile de 230 milioane euro de la termocentrala Mintia, finantate de chinezi

Lucrarile de 230 milioane euro de la termocentrala Mintia, finantate de chinezi

stire1Termocentrala Mintia va intra intr-un proces de modernizare a grupurilor energetice 3 si 4, investitia in valoare de 230 de milioane de euro fiind sustinuta in baza unei finantari oferite de parteneri din China, a declarat joi directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Daniel Andronache.

El a explicat ca in programul de investitiisunt cuprinse montarea instalatiilor de desulfurare la grupurile 3 si 4, dar si lucrari de modernizare la grupul energetic 4. “Proiectul are o valoare de 230 milioane euro, din care 20 de milioane de euro reprezinta furnituri mai vechi, aduse din Rusia”, a spus directorul general al CEH. Potrivit acestuia, programul de investitii al CEH include si modernizarea celor patru mine de carbune din Valea Jiului- Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan, apreciate ca viabile. El a aratat ca operatiunile vor costa 60 de milioane de euro si vor fi realizate cu un grup de firme din Polonia, finantarea fiind asigurata in baza unui credit furnizor.

Principalul scop al modernizarii minelor este reducerea costurilor pe gigacaloria de huila extrasa, astfel incat energia electrica produsa in termocentrale cu acest carbune sa ajunga la un tarif competitiv pe piata libera. ‘In umatorii doi ani, trebuie sa ajungem la un cost al gigacaloriei de 60 de lei. La preluarea CEH am gasit costul pe gigacalorie la circa 100 de lei, acum discutam de 90 de lei, iar pana la sfarsitul anului trebuie sa o aducem la 80 de lei. La finalizarea investitiei trebuie sa ajungem la 59 de lei pe gigacalorie. Acest lucru ne va permite sa ajungem cu pretul unui MWh la o valoare de sub 200 de lei si vom intra pe piata’, a explicat Andronache. El a aratat ca programul de modernizare a minelor trebuie incheiat pana la sfarsitul anului 2015.

Mai multe, pe www.capital.ro

http://www.capital.ro/lucrarile-de-modernizare-la-termocentrala-mintia-se-vor-derula-cu-parteneri-chinezi.html

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*