Ce capacitate au atins proiectele de producere a energiei regenerabile

Ce capacitate au atins proiectele de producere a energiei regenerabile

 

Maison solaire_5Proiectele de producere a energiei din surse regenerabile au ajuns la o capacitate totala de 4.689 MW, la finele lunii mai, potrivit datelor Transelectrica. Producatorii de energie regenerabila primesc subvenţii sub forma certificatelor verzi, pe care le platesc toţi consumatorii, inclusiv cei casnici, şi care sunt reliefate separat in factura lunara la electricitate.

Romania şi-a asumat ca 24% din consumul final brut de energie din anul 2020 sa provina din surse regenerabile, insa ANRE a anunţat ca aceasta ţinta a fost deja atinsa la 1 ianuarie 2014.

Pentru a tempera creşterea facturilor, Guvernul a decis, pe 1 iulie 2013, sa amane pentru perioada 2017 – 2020 acordarea unui numar de certificate verzi. Totodata, noile proiecte care intra in sistem dupa 1 ianuarie 2014 primesc din start mai puţine subvenţii. Potrivit unei Hotarari de Guvern, din 2013 parcurile fotovoltaice noi primesc doar jumatate din subvenţiile de pana acum. Strategia pe termen scurt a Romaniei este de a analiza, impreuna cu reprezentanţii industriei de profil, posibilitatea introducerii unui sistem de promovare a producţiei de energie regenerabila alternativ certificatelor verzi.

Mai multe pe: www.capital.ro

http://www.capital.ro/ce-capacitate-au-atins-proiectele-de-producere-a-energiei-regenerabile-.html

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*