Tabla laminata la cald
Utilizari
Tabla de otel laminata la cald – LBC este utilizata la confectii metalice cu solicitari mecanice medii, la constructii industriale, la hale metalice si la structuri portante de masini si utilaje.
Caracteristici tehnice
- Calitate otel conform EN 10130: DC01, DC03, DC04, DC05, DC06
- Toleranta la dimensiuni si forma conform: SR EN 10051/EN 10051
Calculator
Lungime(L) – mm
Latime (l) – mm
Grosime(g) – mm
Rezultate
Greutate pe m2(kg/m2)
Greutate pe coala
Afla mai mult
Printre principalele etape ale procesului de fabricare a tablei laminate la cald se regasesc:
1. Elaborarea otelului, realizata fie in cuptoarele cu arc electric fie in convertizooare cu insuflare de oxigen, proces in urma caruia rezulta oteluri de mare puritate fara incluziuni si cu o structura omogena.
2. Turnarea – otelul pregatit este turnat cu o masina de turnare continua. Bramele turnate si taiate la dimensiuni prestabilite constituie materialul de baza pentru laminarea la cald.
3. Laminarea la cald. Bramele turnate si curatate la suprafata ( sleburi late) sunt trecute prin cuptorul de preincalzire si apoi introduse in linia de laminare. In functie de scopul fabricatiei, laminarea la cald se realizeaza pe doua linii tehnologice:
linia 1: Fabricarea rulourilor de benzi laminate la cald (domeniul de dimensiuni: 2-6 mm):
– materialul obtinut pe linia de laminare finala este infasurat, rulourile cu o greutate de cca. 20 t, fiind trimise pentru prelucrarile ulterioare in sectiile de laminare la rece.
linia 2: Fabricarea foilor de tabla laminata la cald (domeniul de dimensiuni: 3-100 mm):
-la fabricarea tablelor laminate la cald, dupa laminare urmeaza tratamentul termic, indreptarea, taierea la dimensiuni, baituirea, controlul calitatii materialului si ambalarea.